rookton kopen

Rookton Kopen

Ben je gek op de smaak van eten wat uit een rookton of rookoven komt? Heb je altijd al een rookton aan huis willen hebben? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Een rookton kopen doe je eenvoudig online op onze website.

Wat is een rookton?

Een rookton bestaat vaak uit een stalen vat, een deksel en een la. Het heeft iets weg van een BBQ, het grote verschil is dat je bij het gebruiken van een BBQ het eten gaart door het hete vuur waar het eten bovenlicht. Bij een rookoven zorg je ervoor dat het rook in het eten trekt. Vaak ligt het eten een langere periode in het vat zodat het rook een rooksmaak aan het eten geeft. 

Kan ik een rookton op maat bestellen?

Er bestaan veel universele rooktonnen en rookovens. Ben jij echter op zoek naar speciale maat voor jouw rookton? Stop dan met zoeken! Wij maken de rookton voor jou met liefde op maat. Wij begrijpen dat er niks zo vervelend is dan wanneer jouw nieuwe ton te klein of te groot is! Wil je een rookton op maat bestellen? Vul dan ons online offerte formulier in, of stuur ons een berichtje via ons contact formulier. Geef de maat aan, en wij zorgen dat deze op maat voor jou gemaakt wordt.

Waar kan ik een rookton kopen?

Wil je een rookton kopen dan kan je dit eenvoudig bij ons online doen. Kies één van de standaard maten of vraag een offerte aan. Vraag je een offerte aan, dan kun je zelf kiezen welke maat je wilt.

Houdt er rekening mee dat wanneer je de rookton op maat wilt laten maken dat de levertijd iets langer zal zijn. Heb je vragen, stuur ons dan een berichtje en wij beantwoorden je vraag zo snel als mogelijk!

Wij leveren de rooktonnen in Nederland en België.

Voordelen stalen rookton of rookoven

Er zijn verschillende voordelen van een rookton of rookoven voor het roken van vis en groente die gemaakt is van staal:

 1. Duurzaamheid: Staal is een sterk en duurzaam materiaal, dus een rookton of rookoven gemaakt van staal zal lang meegaan en weinig onderhoud vergen.
 2. Hygiëne: Staal is een gemakkelijk schoon te maken materiaal en kan goed tegen hoge temperaturen, waardoor het een hygiënische optie is voor voedselbereiding.
 3. Tempratuurbestendigheid: Staal kan tegen hoge temperaturen, dus het is een geschikt materiaal voor de constructie van een rookton of rookoven.
 4. Customizable: Staal is een materiaal dat gemakkelijk te bewerken is, dus een staal rookton of rookoven kan worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant.
 5. Voorkomt hitteverlies: Een rookton of rookoven van staal is goed geïsoleerd, dit voorkomt hitteverlies en zorgt voor een efficiënte verbranding van hout, dit zorgt voor een betere rooking van de vis.
 6. Veelzijdigheid: Een staal rookton of rookoven kan worden gebruikt voor roken van verschillende soorten voedsel, zoals vis, vlees, kaas en groenten.
 7. Eenvoudig te gebruiken: Een staal rookton of rookoven is eenvoudig te gebruiken en te onderhouden, dit maakt het een geschikte optie voor zowel professioneel als hobbymatig gebruik.

Ontdek de mogelijkheden voor jouw rookton.

Welke soorten hout gebruik je in een rookton?

zalm roken

Een rookton is voornamelijk ontworpen om vlees en vis te roken. De speciale hiervoor bestemde kooltjes geven jouw proteïne net even wat extra’s. Er zijn vele restaurants die de rookoven of rookton gebruiken. De rooksmaak bij vlees en vis wordt steeds populairder. Er zijn zelfs restaurants die zich compleet focussen op gerechten die uit de rookton komen. 

Er zijn verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden in een rookton voor het roken van voedsel, waaronder:

 1. Alderhout: Dit hout heeft een milde smaak en wordt vaak gebruikt voor het roken van vis en vlees.
 2. Appelhout: Dit hout heeft een fruitige smaak en wordt vaak gebruikt voor het roken van varkensvlees, kip en wild.
 3. Esdoornhout: Dit hout heeft een zoete smaak en wordt vaak gebruikt voor het roken van vlees en wild.
 4. Mesquitehout: Dit hout heeft een krachtige smaak en wordt vaak gebruikt voor het roken van rundvlees, varkensvlees en wild.
 5. Hickoryhout: Dit hout heeft een smaak die doet denken aan bacon en wordt vaak gebruikt voor het roken van vlees.
 6. Kersenhout: Dit hout heeft een zoete smaak en wordt vaak gebruikt voor het roken van vlees, vis en wild.
 7. Pecanhout: Dit hout heeft een nootachtige smaak en wordt vaak gebruikt voor het roken van vlees, vis en wild.
 8. Oakhout: Dit hout heeft een robuuste smaak en wordt vaak gebruikt voor het roken van rundvlees en wild.

Het is belangrijk om te weten dat de smaak van het hout kan variëren afhankelijk van de herkomst en het seizoen waarin het hout is gekapt. Daarom is het aan te raden om verschillende soorten hout te proberen en te experimenteren met de hoeveelheid en de soort hout die u gebruikt om de perfecte smaak te bereiken.

Een rookton kopen!

rookton op maat

Een rookton is een vat waarin je jouw vlees en vis kunt roken. Door deze unieke manier van proteïne serveren zullen jouw vrienden en buren deze zomer en winter versteld staan! Je kunt immers de rookton gemakkelijk onder een afdakje zetten wanneer het regent! Steek jij de volgende keer in plaats van de BBQ jouw rookton aan? Wij horen graag wat jouw ervaringen zijn!

Meer lezen: