Onze Rookton

Wil jij zelf vis, vlees of groenten roken en ben je op zoek naar een mooie en praktische rookton? We maken rooktonnen op maat, volledig naar jouw wensen. Op deze pagina zal ik laten zien wat de mogelijkheden zijn en zal dit verduidelijken met foto’s.

Rookton van staal

rookton

Deze rookoven van staal is ideaal om te gebruikten met familie of vrienden voor een gezellige avond in de achtertuin. De ton is vervaardigd uit staal en voorzien van 2 wielen, om verplaatsen van de ton makkelijk te maken. We maken alle rooktonnen van plaatstaal en kunnen deze naar jouw wensen aanpassen.

Rookton details

De deuren zijn voorzien van een RVS sluiting met meerder standen, hierdoor kan de deur op een kiertje worden gezet als de ton te heet wordt.

De bovenste deur is voorzien van een thermometer, hierdoor weet je precies hoe warm de ton is. Aan de zijkant is een klein werkblad gemaakt. Hier kun je alle benodigdheden kwijt, zoals je ovenhandschoenen en eventueel gereedschap.

De ton is behandeld met een hittebestendige verf in de kleur zwart. Hierdoor heeft de ton een stijlvolle uitstraling.

Rookton op maat

Ben jij op zoek naar een rookoven en wil je deze op maat laten maken? Dat kan! We maken bijna al onze rooktonnen op maat, volledig naar jouw wensen. Het is voor onze belangrijk om te weten wat je wilt gaan roken met de ton. Ga je vooral paling roken of wil je hem voor worsten gebruiken? We kunnen het binnen werk van de ton hierop aanpassen. Ben je rekjes nodig, of vooral spiesen? Deze kunnen we direct meeleveren, passend in de ton.

Zoals ik al aangaf maken we rooktonnen op maat. Toch is de basis over het algemeen hetzelfde. De heeft aan de onderkant een opening om het vuur te kunnen stoken. Aan de bovenkant zit een deur om bij de vis of vlees te kunnen. Op bovenstaande foto’s zie je rooktonnen met en zonder schoorsteen uitgevoerd.

Heb jij niet zoveel ruimte om een rookton kwijt te kunnen? Dan kunnen we ook een kleine rookton voor je maken. Voor kleine hoeveelheden vis of vlees zijn deze tonnetjes ideaal. Ook wanneer je de ton vooral voor de gezelligheid wilt gebruiken en niet alt het eten direct klaar hoeft te zijn. Kun je met een kleine ton prima vooruit.

Wil jij de rookton gebruiken voor evenementen of wil je productie draaien? Dan kunnen we ook grote rooktonnen voor je maken. Neem gerust contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen