is warm gerookte zalm rauw

Is warm gerookte zalm rauw?

Is warm gerookte zalm rauw? Warm gerookte zalm is een variant van gerookte zalm. Bij het roken van warm gerookte zalm wordt de vis verhit tot een hogere temperatuur dan bij koud gerookte zalm. Hierdoor is de structuur van de zalm steviger en het visvlees wat droger.

Is warm gerookte zalm rauw?

Nee, warm gerookte zalm is niet rauw. De zalm wordt verhit tot een temperatuur van ongeveer 60 tot 80 graden Celsius tijdens het rookproces. Dit is voldoende om alle bacteriƫn in de vis te doden en de zalm veilig te eten te maken.

Wat zijn de voordelen van warm gerookte zalm?

Het grote voordeel van warm gerookte zalm ten opzichte van koud gerookte zalm is dat de structuur van de zalm steviger is. Hierdoor is het makkelijker om de zalm in plakjes te snijden en te gebruiken in bijvoorbeeld salades of als beleg op brood. Daarnaast is de smaak van warm gerookte zalm intenser en heeft het een rokerige en zoute smaak die goed past bij veel verschillende gerechten.

Lees ook: Paling roken

Hoe kun je gerookte zalm het beste bereiden?

Warm gerookte zalm kun je op verschillende manieren bereiden. Je kunt het eten als hoofdgerecht, bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes en groente, maar het is ook lekker in salades, op broodjes of door pasta’s. Doordat de zalm een stevige structuur heeft, kun je het ook goed grillen of bakken in de pan.

Lees ook: Welke kruiden om zalm te roken?

Hoe kun je zalm het beste bewaren?

Net als andere soorten vis, kun je warm gerookte zalm het beste zo snel mogelijk na aankoop opeten. Als je de zalm toch langer wilt bewaren, kun je het in de koelkast bewaren op een temperatuur van maximaal 4 graden Celsius. Verpak de zalm goed en consumeer het binnen 2 dagen. Als je de zalm nog langer wilt bewaren, kun je het invriezen. Verpak de zalm dan goed in plasticfolie en vries het in op een temperatuur van -18 graden Celsius. Je kunt de zalm dan ongeveer 3 maanden bewaren in de vriezer.

Warm gerookte zalm is een heerlijke variant van gerookte zalm met een stevige structuur en een intensere smaak. Het is niet rauw en kan op verschillende manieren bereid worden, zoals bijvoorbeeld in salades of als beleg op brood. Om de zalm zo lang mogelijk vers te houden, kun je het het beste zo snel mogelijk na aankoop opeten of bewaren in de koelkast of vriezer. Eet smakelijk!

Lees ook: Rookton voor vis of Rookton kopen