stookrooster met asla op maat

Stookrooster met aslade op maat

Voor een klant maakten we deze stookrooster met aslade op maat. Ik zal je laten zien hoe we dit gedaan hebben. We maken onze stookroosters van staal, daarom is het rooster in een open haard te gebruiken. Wil jij ook een stookrooster laten maken? Stuur dan een mailtje naar info@rookton.com en dan nemen we contact met je op.

Maken van de zwanenhalsjes

We maken de zwanenhalsjes voor het stookrooster van massief staal 14×14 mm. We zagen ze op lengte en kanten de hals van de zwaantjes met de kantbank. Deze spijltjes fungeren uiteindelijk na het lassen als stookrooster. Je kunt de houtblokken er op leggen en het vuur opstoken. Het as van je haarvuur kan door de spijltjes in de aslade vallen.

De spijltjes worden op een stalen frame gelast, waardoor er een sterk geheel ontstaat. Na het maken van het stookrooster, maken we een aslade.

Hoe wordt de aslade gemaakt?

We maken de aslade uit een stalen plaat. De bak vouwen we op de kantbank in vorm, waarna we hem lassen. De voorkant van de aslade voorzien we van een handvat, waardoor je de la makkelijk uit het stookrooster kunt halen. Doe dit wel pas als het stookrooster goed is afgekoeld. Anders verbrand je jouw handen.

Stookrooster op maat laten maken

Wil jij een stookrooster op maat laten maken? Neem dan gerust contact met ons op. We kunnen bijna alles maken van staal en kunnen je vast wel verder helpen. Heb je ergens een mooi rooster gezien? Stuur ons dan gerust een foto en de afmetingen van je haard, dan kunnen we een offerte voor je maken.