stookrooster lassen

Stookrooster op maat

Een stookrooster op maat voor een openhaard is een ideale oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om hun openhaard te gebruiken. In plaats van een standaard rooster, kunt u een rooster laten maken dat perfect aansluit bij de afmetingen van uw openhaard en de specifieke behoeften van uw huis.

Soorten stookroosters

Een stookrooster op maat kan worden gemaakt van verschillende materialen, zoals staal of gietijzer, en kan worden ontworpen om de warmte efficiënter te verspreiden door de kamer. Wij maken ze uitsluitend van staal. Bovendien kan het worden voorzien van handige functies zoals verstelbare luchttoevoer, waarmee u de hoeveelheid lucht die naar de haard wordt toegelaten kunt regelen. Dit kan helpen bij het regelen van de hoeveelheid hitte die wordt afgegeven en de brandtijd van het hout.

Een stookrooster op maat voor een openhaard is een slimme keuze voor mensen die hun openhaard efficiënter willen gebruiken en hun huis beter willen verwarmen. Dit maakt het gebruik van uw openhaard comfortabeler en verhoogt de veiligheid omdat het houtbranden efficiënter verloopt.

Stoken in een open haard?

stookroosters

Een stookrooster wordt gebruikt om je haardvuur een stuk je van de grond te kunnen laten branden. Hierdoor kan de lucht (zuurstof) onder het vuur komen voor een optimale verbranding.

Er zijn een aantal stappen die u kunt volgen om een open haard veilig en efficiënt aan te steken:

  1. Maak de haard schoon: Verwijder voorafgaand aan het aansteken van de haard al het oude as en eventuele andere resten uit de haard.
  2. Plaats aanmaakhout: Leg een laag aanmaakhout in de haard, zoals kranten of droog takken. Dit zorgt voor een goede basis voor het aansteken van het hout.
  3. Plaats groter hout: Leg daarbovenop enkele stukken groter hout, zoals eiken of beuken hout. Dit zorgt voor een langdurige brand.
  4. Gebruik aanmaakblokken of -vloeistof: Gebruik aanmaakblokken of aanmaakvloeistof om het aanmaakhout aan te steken. Zorg ervoor dat u deze producten veilig gebruikt volgens de instructies op het etiket.
  5. Laat de haard ademen: Open de luchttoevoerregelaar zodat de haard voldoende zuurstof krijgt. Hierdoor zal het vuur sneller aangroeien.
  6. Controleer de rookgassen: Zorg ervoor dat de schoorsteen goed functioneert en dat er geen rook of roet in de kamer terechtkomt.
  7. Laat het vuur op gang komen: Laat het vuur een tijdje branden voordat u begint met het toevoegen van meer hout. Dit zorgt ervoor dat het vuur goed op gang is voordat u begint met het toevoegen van meer hout.

Houd er rekening mee dat elke open haard anders is en het aansteken kan variëren. Het is altijd aan te raden om de gebruiksaanwijzing van uw open haard te raadplegen voor specifieke instructies.

Stookrooster op maat laten maken

Ja, bij ons is het mogelijk om een stookrooster op maat te laten maken. Dit houdt in dat we rekening houden met de specifieke afmetingen en wensen van onze klanten voor de verdeling van de warmte in hun huis, en een rooster maken dat hier perfect op aansluit. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als men een oudere haard heeft met onregelmatige afmetingen of als men specifieke eisen heeft voor de verwarming. Neem gerust eens contact met ons op via info@rookton.com.